Stăteam la rând la poștă. În fața mea,o doamnă în vârstă își încasa pensia de peste 1.700 lei. Nu era așa fericită că intră în posesia lor….(m-am dus cu gândul la bunicul meu, care toata ziua aștepta la poarta să-i vină pensia de 600 de lei…😂)
Îmi spun in gând: ce-o fi fost la viața ei de are atâta(nu e extraordinar de mult, dar comparativ cu altele, e ceva). Încep și o analizez, imi părea ciudata….avea papuci în picioare, parcă puțin mari, o gentuță cu iz vechi, însă întreținută foarte bine, sprâncene creionate ușor depășite de contur.
Își suceste privirea către mine și-i zâmbesc. Descopăr un om plăcut. Începe sa-mi vorbească cu o exprimare si o inteligență deosebită , cu un bun simț ieșit din comun. Într-un final, aflu ca avusese diverse funcții la viata ei, care mai de care, mai interesante. Regretul vieții era acela că n-a putut avea copii. Printre lacrimi mi-a spus cât îi e de greu… Atunci am înțeles că pofta de vorbă venea din singuratatea ce-o trăia într-un apartament singură. Soțul îi murise de mulți ani. La sfârșit, mi-a multumit de multe ori că am asculat-o și am vorbit. Însă cum să nu vorbești si sa nu asculti un om de la care ai ce sa înveți și in a carei privire regasesc ceva din bunicii mei… 💖

Morala : niciodată nu trebuie sa judecam omul după aparență , viața fără copii e searbădă și tristă pentru unii oamenii, iar banii, niciodată nu cumpără fericirea unui om deștept.

10 Comments on “O poveste de viață…

 1. Îmi place cum ai expus întâmplarea și ma bucur ca ai făcut un bine și ai ascultat-o pe doamna. Pe lângă faptul ca ai descoperit multe lucruri interesante, I ai dat posibilitatea sa mai întrevada bunătatea umana

  Apreciat de 1 persoană

 2. Cata dreptate ai. Mi-ai amintit cum isi astepta si bunicii mei postasul, in ziua de pensii, ziua_eveniment. Cat despre doamna, dupa ce am inceput sa nu mai vad si mi-am pus ochelari, am inteles de ce domnele in varsta depasesc contururile cu machiajul. Oricine poate face un exercitiu de vedere si sa priveasca mijit in oglinda… 🙂 Numai bine!

  Apreciat de 2 persoane

 3. Saracii, vaduvele si orfanii lumii, sunt preferatii, protejatii si mesagerii lui Dumnezeu, prin care EL, ne testeaza, empatia, iubirea, si mila celor care credem în Cuvântul Sau !
  Un Weekend binecuvântat cu linicte, bucurie si pace în Suflet, draga Vali Serban !

  Apreciat de 1 persoană

 4. Am învățat lecția asta (sa nu judeci niciodată un om după aparente) la 20 de ani și nu am uitat-o nici după aproape o jumătate de secol. Am încercat sa îmi învăț și copiii asta. Cum sunt departe de mine(cumva, pot înțelege povestea cu lipsa copiilor) nu știu dacă au și reținut ce i-am învățat, dar sper sa o facă.
  Nici nu știi ce povesti de viata ascult eu în fiecare zi. Și chiar dacă pe unele le aud a nu știu cata oara, tot ma răscolesc de fiecare data.
  O zi frumoasa de septembrie!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: