O poveste de viață…

Stăteam la rând la poștă. În fața mea,o doamnă în vârstă își încasa pensia de peste 1.700 lei. Nu era așa fericită că intră în posesia lor….(m-am dus cu gândul la bunicul meu, care toata ziua aștepta la poarta să-i vină pensia de 600 de lei…😂)
Îmi spun in gând: ce-o fi fost la viața ei de are atâta(nu e extraordinar de mult, dar comparativ cu altele, e ceva). Încep și o analizez, imi părea ciudata….avea papuci în picioare, parcă puțin mari, o gentuță cu iz vechi, însă întreținută foarte bine, sprâncene creionate ușor depășite de contur.
Își suceste privirea către mine și-i zâmbesc. Descopăr un om plăcut. Începe sa-mi vorbească cu o exprimare si o inteligență deosebită , cu un bun simț ieșit din comun. Într-un final, aflu ca avusese diverse funcții la viata ei, care mai de care, mai interesante. Regretul vieții era acela că n-a putut avea copii. Printre lacrimi mi-a spus cât îi e de greu… Atunci am înțeles că pofta de vorbă venea din singuratatea ce-o trăia într-un apartament singură. Soțul îi murise de mulți ani. La sfârșit, mi-a multumit de multe ori că am asculat-o și am vorbit. Însă cum să nu vorbești si sa nu asculti un om de la care ai ce sa înveți și in a carei privire regasesc ceva din bunicii mei… 💖

Morala : niciodată nu trebuie sa judecam omul după aparență , viața fără copii e searbădă și tristă pentru unii oamenii, iar banii, niciodată nu cumpără fericirea unui om deștept.

10 gânduri despre &8222;O poveste de viață…&8221;

 1. Ana May 19 mai 2019 / 19:29

  Fiecare om este unic si minunat, in felul sau. Important e sa vrem sa-l „vedem”.
  O poveste cu tâlc . Multumesc. 😊

  Apreciat de 1 persoană

 2. inimadincuvinte 19 mai 2019 / 21:50

  Îmi place cum ai expus întâmplarea și ma bucur ca ai făcut un bine și ai ascultat-o pe doamna. Pe lângă faptul ca ai descoperit multe lucruri interesante, I ai dat posibilitatea sa mai întrevada bunătatea umana

  Apreciat de 1 persoană

 3. ina02s 20 mai 2019 / 08:07

  Cata dreptate ai. Mi-ai amintit cum isi astepta si bunicii mei postasul, in ziua de pensii, ziua_eveniment. Cat despre doamna, dupa ce am inceput sa nu mai vad si mi-am pus ochelari, am inteles de ce domnele in varsta depasesc contururile cu machiajul. Oricine poate face un exercitiu de vedere si sa priveasca mijit in oglinda… 🙂 Numai bine!

  Apreciat de 2 persoane

 4. Iosif 25 mai 2019 / 11:19

  Saracii, vaduvele si orfanii lumii, sunt preferatii, protejatii si mesagerii lui Dumnezeu, prin care EL, ne testeaza, empatia, iubirea, si mila celor care credem în Cuvântul Sau !
  Un Weekend binecuvântat cu linicte, bucurie si pace în Suflet, draga Vali Serban !

  Apreciat de 1 persoană

 5. gandurideoclipa 21 sept. 2019 / 09:09

  Am învățat lecția asta (sa nu judeci niciodată un om după aparente) la 20 de ani și nu am uitat-o nici după aproape o jumătate de secol. Am încercat sa îmi învăț și copiii asta. Cum sunt departe de mine(cumva, pot înțelege povestea cu lipsa copiilor) nu știu dacă au și reținut ce i-am învățat, dar sper sa o facă.
  Nici nu știi ce povesti de viata ascult eu în fiecare zi. Și chiar dacă pe unele le aud a nu știu cata oara, tot ma răscolesc de fiecare data.
  O zi frumoasa de septembrie!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s