Etichete “particulare”

Sursa foto: internet

„A terminat facultate particulară! Hai, fată, că-i proastă! Dacă era deșteaptă, termina și ea una la Stat!”, propoziții pe care le-am auzit adeseori, etichete gratuite puse de oameni(femei, cel mai adesea) care habar n-au despre ce e vorba…

Alese doamne, nu mai categorisiți oamenii în funcție de capacitatea dumneavoastră de percepție… Faptul că ați terminat la Stat, nu vă dă dreptul să judecați atât de aspru și ieftin. Eu nu neg faptul că sunt absolvente ale acestei forme particulare de învățământ, care-ți flutură diploma și habar n-au să scrie… Însă, nu toți copiii se nasc în familii bogate sau familii care sunt gata sa facă orice pentru puiii lor, astfel încât să poată sta fără nicio grijă cazați în cămine, garsoniere ș. a.m.d. Aflați că sunt copii care au învățat foarte bine, dar care au rămas la nivel liceal pentru că viața e nedreaptă uneori… Unii și-au continuat studiile particulare plătite din munca lor. Alții, nu. E mai greu când ești singur. Însă, n-ai cum să te cerți cu viața… Doar trebuie să intri în luptă și să lupți. Cu tot ce poți. Cu tot ce ai.

4 gânduri despre „Etichete “particulare”

 1. Este adevarat ca nu trebuie sa punem etichete pe oameni doar pt ca au terminat o facultate privata.
  Totusi nu pot sa nu observ ca numar celor care au terminat „Dreptul” la facultati particulare si care sunt angajati in institutii publice cum sunt primarii, consilii locale, politie, etc. este foarte mare. Acesti oameni au facut acele facultati doar pt a obtine niste hartii care le ofera la locul de munca o avansare sau un salariu mai bun.
  Nu cred ca oamenii sunt de blamat aici ci sistemul care permite unor universitati private sa elibereze unele diplome practic doar pe baza unor taxe de studii.

  Apreciat de 2 persoane

 2. Pe vremea mea era doar facultate de stat. Am facut seralul, ca repartitiile de la zi erau la Cucuietii din Deal. Plus problema banilor – decretel, a carei mama a iesit la pensie cand inca nu terminasem clasa a douasprezecea si plateam meditatii. Nu am avut restante, dar nici note foarte bune – media generala 7,85. Aveam si profesori care la seral incepeau notarea din start de la 8, nu de la 10, ca voua nu va trebuie repartitie.
  Si pe urma s-au mirat atatia ca am terminat seralul, convinsi ca asta inseamna ca am picat la zi (fals), incat doar de ambitie am facut doctoratul… sa le arat acelora, ca se poate si cu seralul!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s