S-a întâmplat de câteva ori să-mi uit sufletul pe-un scaun. Năuca de mine… Așa fac uneori. Uit.
Uit că-l am cu mine și-l pierd. Ba se amestecă cu iarba, ba cu pământul. Ori s-afundă în vânturi și ploi. Mereu îl uit. Cel mai des, pe-acolo pe unde stau cel mai mult. Și, de cele mai multe ori, stau cu oamenii.
Îmi dau seama de lipsa lui abia atunci când nu mai pot să respir. Și încep să tremur și-l caut în mine. Plâng. Din nou îl caut. Scormonesc până în adâncul inimii. Degeaba! Sufletul meu nu-i. Dau de el abia la amiază. După ce rătăcesc îndelung pe străzi pustii încă din zori. Îl găsesc cu capul plecat. Nu mă privește. Nici eu nu insist. Mă simt vinovată… E vina mea că-l uit în orice om. Când începi să iubești, uiți… Bine, asta nu-i o scuză! E vina mea că nu-l mai iau întreg, iar palmele-i sunt pline de răni. Știu, vor dura săptămâni până va fi din nou întreg. Sau… aproape întreg. Căci, odată uitat în alte suflete, cu greu rămâne la fel. Oamenii când îl au, rup din el. Îl folosesc. Uneori îl și vând. Îl expun prin târgurile pline de tarabe cu scopuri și promisiuni…
Uită că sufletul nu-i o marfă. Nici al meu, nici al lui. Al nimănui.

2 comentarii »

  1. Ai mare grija de Sufletul tau paradoxal, atemporal, adevarat, miraculos !. Este ca un prunc care trebue iubit, supravegheat, înfrijit, alimentat si educat continuu, sensibil, vulnerabil, curios, foarte activ, inocent si frumos, asemeni Fiului lui Dumnezeu, Iisus Hristos.
    Un sfârsit de saptamâna binecuvântat, în Lumina Divina a Cuvântului AAAE, învesmântat drag Suflet minunat !

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s