D-ale vieții…

Doi oameni stau într-o cameră. Ambii țin post. Primul roade la un covrig și-n față are o cafea proaspăt făcută. Celălalt mușcă dintr-o gogoașă de post și citește un ziar. Sunt colegi de muncă. Amândoi pe-aceași tură de câțiva ani. Cel care citește ziarul, se ridică și pleacă într-o altă încăpere ținându-l într-o mână. Colegul, îl vede și îndată se aprinde. Se ridică numaidecât și începe să zbiere cât îl ține gura. Trântește scaunul. Țipă către colegul abia ieșit din cameră, reproșându-i faptul că n-a spus unde duce ziarul. Se întoarce colegul. Se iscă un circ în care aceștia se împung cu cuvinte repetând închinăciuni și priviri către Dumnezeu…
Cu ce l-o fi ajutat covrigul pe primul, dacă sufletul lui e scovârdat?!
Cu ce l-o fi ajutat gogoașa pe-al doilea, dacă sufletul e plin de tăciune?!
Eu stau pe-un scaun proptit de perete și-i privesc. Nu țin post. Deși, ar fi fost bine. Eu doar cred cu toată tăria. Simt. Iubesc. Și-mi fac deseori crucii mari din faptele mele…

11 gânduri despre &8222;D-ale vieții…&8221;

 1. ioansperling 15 aug. 2020 / 13:04

  Si ii judeci pe amandoi plus ca vrei sa dai impresia ca e mai bine/corect ca tine! Nu e! Daca Iisus a tinut post nu fi mai destept ca El si spune ca tu nu ai nevoie!

  Apreciază

  • Vali Şerban 15 aug. 2020 / 13:13

   Eu nu judec pe nimeni. Eu doar observ. Și-mi scriu părerea. Nu vreau să “dau impresia” c-ar fi mai bine ca mine. Și, cine ar putea fi, în lumea asta, mai deștept ca Iisus?

   Apreciat de 1 persoană

   • ioansperling 15 aug. 2020 / 13:33

    Prietene credinta crestina e simpla! Iisus Dumnezeu a venit pe pamant ca sa stim ce avem de facùt: s-a botezat, a mers la biserica, a postit, s-a rugat, a ajutat aproapele! Cine spune ca se poate si fara astea….se crede mai destept!

    Apreciat de 1 persoană

   • Vali Şerban 15 aug. 2020 / 13:36

    De acord! Doar că, postul fără bunătate, nu valorează nimic. Despre asta-i vorba în scrierea mea! Numai bine!

    Apreciază

   • ioansperling 15 aug. 2020 / 13:38

    Postul poate aduce bunatatea deci ceva tot valoreaza!

    Apreciază

 2. Vali Şerban 15 aug. 2020 / 13:14

  Eu spun ce vreau și ce simt. Nu-i obligatoriu să fie de acord cu mine toată lumea. Zi frumoasă și numai bine!

  Apreciază

  • ioansperling 15 aug. 2020 / 13:37

   Absolut! Iar daca comentariile mele deranjaza ma retrag imediat pentru ca si eu spun ce vreau și ce simt. Nu-i obligatoriu să fie de acord cu mine toată lumea. Zi frumoasă și numai bine si dumitale!

   Apreciat de 1 persoană

 3. Tinem degeaba post de la mancare (este buna abtinerea de la lacomie pentru ca educa supravegherea , autocontrolul), daca nu ne controlam vorbele si gandurile , comportamentul in general, ca sa fim pe placul Domnului. De la mancare postim pentru Iisus pentru ca si El a postit in pustie unde a fost ispitit, sa-I aratam respect . Cel mai important (asta nu o spun eu de la mine, au spus-o sfintii parinti si daruitii duhovnici ai nostri) este abtinerea (postirea) cu mare bagare de seama de la a vorbi urat si de la sentimente si ganduri rele, urate pline de pacat. Dam dovada de iubire a semenului in acest fel si facem ce ne-a poruncit Hristos Domnul. Atunci vin pacea si impacarea cu ceilalti, cu noi insine, pentru ca primim har de la Dumnezeu.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s